Duitse Appeltaart ?>

Duitse Appeltaart

Duitse appeltaart? Jazeker, want dit heerlijke stuk taart komt echt niet alleen maar voor in Nederland. Je kun over de hele wereld genieten van dit soort taarten en iedere taart is weer geheel anders.

In Duitsland wordt dit een Gedeckelter Apfelkuchen genoemd vanwege de mooi bruine deksel op de taart. Zeker een keertje maken, want, mits je de juiste appels hebt, een heerlijke taart.

Hoe moet je deze Duitse appeltaart maken?

Voor het deeg

  • 300gr meel
  • 100gr suiker
  • 200gr boter
  • 1 pakje vanillesuiker
  • 17ml vanillearoma (half flesje)
  • 10 gr bakpoeder
  • 1 ei

Voor de vulling

  • 1 kilo appels
  • 50gr. suiker
  • Mespunt Kaneel
  • 3 Eetlepels rozijnen
  • 2 Eetlepels water
  • 2 Eetlepels Amaretto (of Rum, Cognac)

Afwerking

  • Eiwit van 1 ei
  • 20gr. Kaneelsuiker

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij de appel in kleine blokjes.
  3. Meng de ingrediënten voor het deeg in een kom.
  4. Kneed het deeg en rol het uit met een deegroller (+/- 5 milimeter dik).
  5. Bewaar een 1/8 van het deeg voor de deksel.
  6. Vet een bakvorm in (Doorsnede 30 centimeter).
  7. Plaats het deeg in de bakvorm. Maak de zijkanten ca. vijf centimeter hoog.
  8. Prik in de bodem gaatjes met een vork.
  9. Zet de bakvorm 1 minuut in de oven.
  10. Plaats een pan met de stukjes appel op het vuur.
  11. Voeg de overige ingrediënten toe genoemd bij inhoud.
  12. Verhit en roer het geheel totdat het water en de suiker een dikke saus vormen.
  13. Verdeel het appelmengsel in de bakvorm.
  14. Snij het overige deeg in reepjes van 1 centimeter breed en leg dit als een rooster op het mengsel.
  15. Verdeel het eiwit over de deksel.
  16. Strooi de kaneelsuiker over het eiwit.
  17. Plaats de vorm 30-40 minuten in de oven tot de taart een mooie bruine kleur heeft.
  18. Even laten afkoelen en serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *