Franse Uiensoep ?>

Franse Uiensoep

De franse uiensoep is een populaire soort uiensoep, misschien wel de meest populaire. De soep wordt ook wel gegratineerde uiensoep genoemd.

De reden waarom ze deze uiensoep de Franse noemen, komt natuurlijk omdat er stokbrood bij de soep wordt gegeten.

Ook de kaas welke wordt gebruikt is een Franse boerenkaas ook wel Comté.

Waar het precies vandaan komt hebben we niet helemaal kunnen achterhalen.

Feit is wel dat deze soep ook heerlijk is, er zijn vele varianten op dit uiensoep recept, maar de officiële Franse uiensoep gemaakt van een heerlijke bouillon, goed gefruitte uien en wijn, plus de kruiden, is toch het best.

Bereiding:

We beginnen eerst met de croutons.

Neem een bakplaat en leg hier bakpapier op.

Besprenkel de bakplaat met goede olijfolie.

Knijp daarna de 1-2 knoflook tenen fijn en verdeel deze over de bakplaat.

Plaats daarna de sneetjes stokbrood op de bakplaat, druk beide kanten van het stokbrood even kort in de olijfolie.

Bak de croutons gedurende 20-25 minuten in de oven tot ze krokant en knapperig zijn.

Plaats vervolgens een pan op hoog vuur en giet er wat olijfolie in.

Zodra de pan goed heet is voeg je de knoflook, uien en suiker toe.

Schud de pan goed heen en weer en bak dit ongeveer 5-6 minuten tot het goudbruin is.

Daarna zet je de pan op de laagste vuur stand en laat je de uien met de knoflook gedurende 30 minuten pruttelen.

Na de 30 minuten heb je als het goed is gegaan heerlijk gekarameliseerde uien.

Voeg daarna de bouillon en witte wijn toe aan de uien en roer het geheel goed.

Breng de franse uiensoep aan de kook.

Zodra de uiensoep kookt, plaats je de pan op de laagste vuur stand gedurende 1 uur.

Voeg er wat extra cognac aan toe voor de liefhebber!

Verwarm nu de soepkommen.

Zodra de soepkommen warm zijn voeg je er de franse uiensoep aan toe.

De crouton plaats je op de uiensoep, zodat deze blijft drijven.

Strooi als laatst wat gruyerekaas over de crouton.

Plaats de soepkom met de crouton en gruyerekaas onder de gril zodat de kaas goudbruin wordt.

De soep opdienen en smullen maar.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *