Wat zijn de kosten van boodschappen bezorgen? ?>

Wat zijn de kosten van boodschappen bezorgen?

Steeds meer mensen bestellen de boodschappen via internet. Een van de genoemde redenen waarom mensen boodschappen nog niét online bestellen, zijn de bezorgkosten. Veel supermarkten hanteren zogenaamde servicekosten. Dit komt neer op een vergoeding die de consument betaalt voor het verzamelen, inpakken en uiteindelijk bezorgen van de boodschappen. Vaak dient de consument wel eerst voor een bepaald bedrag te bestellen, alvorens hij kan kiezen voor het laten bezorgen van de boodschappen. De tegenhanger van bezorgen is zelf de boodschappen afhalen. Vaak is dat mogelijk bij een filiaal in de buurt, of bij een speciaal Pick Up Point. Met name de grotere ketens als Albert Heijn en Jumbo hebben veel geïnvesteerd in Pick Up Points. Deze speciale afhaalpunten liggen op strategische locaties in Nederland. De consument kan hier razendsnel zijn auto parkeren, de boodschappen laten inpakken, betalen, en doorrijden naar huis.

De kosten van boodschappen bezorgen verschillen enorm. Zo is het bij Albert Heijn mogelijk vanaf €4,95, bij Jumbo €6,00 en de Deen komt de boodschappen zelfs gratis bezorgen. Ook de kosten voor het afhalen bij een Pick up Point of supermarkt verschillen. Bij AH kost dit rond de €1,50, bij Jumbo kan het al vanaf €1,00 en bij supers als Spar en Coop is het helemaal gratis om je boodschappen op een door jou gewenst moment af te halen.

In de onderstaande tabel worden de kosten van boodschappen bezorgen, het afhalen van de boodschappen, en het minimale bestelbedrag samengevat.

 Bezorgkosten vanafMinimaal bestelbedrag voor bezorgenPickup kosten
Albert Heijn€4.95€70€1.5
Jumbo€6€25€1
Spar€4.95nvtgratis
PLUS€2€25€2
Coop€4.99€50€0
DekaMarkt€2.95€35€2.95
Deengratis€40gratis
Hoogvliet€4.99€50gratis
Boni€4.95€50€3.5

Boodschappen laten bezorgen nog niet mogelijk in heel Nederland

Nog niet alle Nederlanders kunnen profiteren van de bezorgservices van de supermarkten. Partijen als Albert Heijn, Jumbo, PLUS en Coop bezorgen al wel in veel plaatsen, maar een landelijke dekking is nog niet aanwezig. Grotere steden worden op dit moment al wel erg goed bedient. Denk onder andere aan Amsterdam, Utrecht, en boodschappen bezorgen in Rotterdam. De verwachting is dat in elk geval Albert Heijn op korte termijn wel landelijk gaat bezorgen. Op die manier kan het opeens een veel grotere doelgroep aanspreken. Waar consumenten voorheen misschien niet kochten bij AH vanwege de reistijd, is het Albert Heijn assortiment nu ook voor hen toegankelijk.

Daarnaast werkt de online supermarkt Picnic aan het uitbreiden van haar service. Picnic is op dit moment actief in de regio van Amersfoort en Utrecht, en bezorgt de boodschappen gratis bij de mensen thuis. Het betreft nu nog een pilot. De eerste reacties zijn ontzettend positief, dus het lijkt een kwestie van tijd alvorens ook Picnic landelijk gaat bezorgen.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *