Online boodschappen doen in Belgie ?>

Online boodschappen doen in Belgie

Ook bij onze zuiderburen is het tegenwoordig mogelijk om online de boodschappen te doen. Recentelijk kwam echter het volgende nieuwsbericht naar buiten: “Klanten die de afhaaldienst Collect & Go gebruiken, betalen daar soms meer voor dan wie dezelfde producten zelf uit de winkelrekken gaat halen. Colruyt zelf geeft toe dat klanten daar niet altijd genoeg van op de hoogte zijn. Op de site van Collect & Go prijkt trots de slogan: ‘Wij doen de boodschappen voor jou bij Colruyt’. En dat klopt ook: een deel van de bestellingen wordt rechtstreeks uit de winkelrekken gehaald. Maar dat betekent dus niet dat de tarieven ook dezelfde zijn. Die prijsverschillen komen bovenop de vergoeding van 5,5 euro voor het gebruik van de dienst. Het blijkt dat klanten bij deze Belgische supermarkt duurder uit zijn dan wanneer ze de boodschappen in de winkel zouden kopen.

Boodschappen reserveren in België

Ook online stelt Colruyt dus dat het steevast de laagste prijs hanteert, maar blijkbaar zijn slechts weinig klanten er van op de hoogte dat Colruyt die vergelijking enkel maakt met andere webshops. Daardoor kunnen sommige producten in de online winkel duurder uitkomen dan in de fysieke winkel. Colruyt vergelijkt voor de fysieke winkels de prijzen met die van andere winkels in de buurt. Dat verklaart waarom er zelfs prijsverschillen zijn tussen de verschillende vestigingen van de supermarktketen. Wanneer een concurrent zonder een online shop een prijsdaling doorvoert, dan zal die prijsdaling dus enkel in de winkel te vinden zijn. Omgekeerd is dat ook het geval. In België is ook Albert Heijn tegenwoordig actief. Sinds de overname van Delhaize timmeren ze flink aan de weg. Je kunt nu zelfs de boodschappen laten bezorgen in België.

Welke supermarkten zijn er in België?
In de belgische straten vind je net als in ons land veel verschillende supermarkten. Zo is er de Aldi, Albert Heijn, Delhaize, Prima, Carrefour, Intermarche, Smatch, Champion, Lidl, Match, Spar, Colruyt, Magda, Spegelaere, Cora en de OKay. Veel van deze winkels hebben de intentie om op lange termijn de boodschappen thuis te bezorgen. De concurrentie zal dus flink gaan toenemen op de belgische markt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *