Boodschappen doen als je een dieet volgt ?>

Boodschappen doen als je een dieet volgt

De supermarkten hebben de laatste jaren veel veranderingen doorgevoerd, zeker op het gebied van nieuwe en gezondere producten. Ook producenten van grote merken zijn vooral het laatste jaar andere ingrediënten gaan gebruiken. Een voordeel daarvan is dat steeds meer merken ook gezondere ingrediënten gaan gebruiken en steeds minder geraffineerde suikers toevoegen. Helaas zijn er nog steeds veel te veel ongezonde producten die als gezond verkocht worden, maar gelukkig zijn steeds meer mensen op de hoogte van wat gezond is en wat niet gezond is.

Steeds meer mensen willen gezonder leven
Steeds meer mensen in Nederland willen gezonder leven of volgen een dieet om af te vallen. Mensen zijn daarom steeds bewuster van de keuzes die ze maken en de ingrediënten en producten die ze kopen in de supermakt. Er is steeds meer vraag naar gezonde producten zonder onnodige toevoegingen. Ook is er een steeds groter aanbod van koolhydraatarme producten, biologische producten, eiwitrijkrije producten en andere dieet producten. Op die manier is er steeds meer keus voor mensen die gezonder willen gaan eten of een dieet volgen en dat is een goede vooruitgang! Niet alleen voor de mensen zelf, maar ook voor de dieren en het milieu. Duurzaam eten wordt namelijk steeds populairder. Dit komt doordat het aanbod van biologische producten steeds groter wordt, maar ook doordat de consument steeds meer op de hoogte is van de schade voor het milieu en de dieren.

Gezonde producten in de supermarkt
Supermarkten doen er steeds meer aan om mensen aan te sporen gezondere keuzes te maken. Zo zijn er tegenwoordig een aantal keurmerken die onder andere aangeven hoeveel (of weinig) suiker een product bevat. Ook geven supermarkten meer aandacht aan de groente en fruit van het seizoen, hiermee moedigen ze steeds meer gezondere alternatieven aan, waardoor mensen ook eens andere onbekendere producten kopen. Het vlees in de supermarkten wordt langzaam aan ook steeds iets beter, ook al zijn ze er nog lang niet, het begin is al wel gemaakt. Steeds vaker wordt er minder suiker en zout toegevoegd en kiezen ze voor beter kwaliteit vlees. Voor mensen die het paleo dieet volgen, wordt het steeds makkelijker om boodschappen te doen in een normale supermarkt. Er is steeds meer keus, betere vlees kwaliteit, minder geraffineerde koolhydraten, meer biologisch voedsel en steeds meer vervangers voor granen, koemelk en andere producten.

Producten die je beter niet kunt kopen in de supermarkt
Door de vaak misleidende teksten op producen in de supermarkt, denken veel mensen gezonde prodcuten te kopen. Helaas is vaak het tegendeel waar, daarom een aantal voorbeelden om het wat op te helderen. Fruitsappen in pak worden veel verkocht en doordat ze vaak gekoeld staan, heb je het idee dat het verse sappen zijn. Neem de blauwe coolbest verakkingen eens, die bij veel mensen in de koelkast staan. Ongeveer 10% van zo’n pak is fruit de rest zijn sappen uit concentraat, water én suiker! Dit is dus helemaal niet zo gezond. Andere voorbeelden zijn (ontbijt)repen, fruitkoeken, drinkyoghurt, ontbijtgranen en cornflakes, maar zelsfs niet alle stevia is 100% stevia. Kortom je wordt vaak voor de gek gehouden, zodat jij bepaalde producten blijft kopen. Kijk daarom zelf altijd goed op de ingrediëntenlijst en laat jezelf niet voor de gek houden.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *