Ook steeds meer supermarkten bieden kortingscodes ?>

Ook steeds meer supermarkten bieden kortingscodes

De kortingscode, het is een bekend begrip geworden. Dagelijks zoeken duizenden consumenten naar kortingscodes van grote webshops zoals Bol.com, Coolblue en Wehkamp. Maar ook supermarkten blijven niet achter. Een groeiend aantal mensen doet via internet zijn/haar boodschappen. En supermarkten als Albert Heijn spelen hier slim op in door het bieden van kortingscodes. Dit zijn vaak actiecodes die recht bieden op gratis bezorging, een korting op de winkelmand, of een gratis product. Waar supermarkten het voorheen moesten hebben van aanbiedingen in fysieke folders, zien we nu dat ook supers de consument online moeten verleiden met kortingscodes. De website supermarktkortingscode.nl brengt de verschillende actiecodes van Nederlandse en Belgische supers in beeld.

De supermarkten die op het moment online zeer actief zijn, zijn onder andere Albert Heijn, Jumbo, Coop en PLUS. De wat kleinere supers als Emté en Boni hebben nog moeite om het assortiment online aan te bieden. De grootste uitdaging lijkt de distributie. Hoe ga je rendabel boodschappen bezorgen door het hele land? Wat je ziet is dat veel supermarkten voorzichtig beginnen met bezorgen. Jumbo bezorgt bijvoorbeeld nog maar in een klein deel van Nederland. En ook nieuwkomer Picnic breidt het verzorgingsgebied heel langzaam uit.

Korting bij de supermarkt

Het is waarschijnlijk een tendens die de komende jaren door zal zetten. Acties, kortingen en kortingscodes van de online supermarkten. Supers hebben er veel voor over om een consument naar hun online tak te trekken. Zo biedt Jumbo een miniatuur Formule 1 auto van Max Verstappen wanneer je voor 80 euro online bestelt. De gedachte is dat wanneer mensen eenmaal besteld hebben, en het bevalt, ze deze klant kunnen behouden. Kenmerkend van de supermarkt korting is dan ook dat het vaak alleen geldt voor nieuwe klanten. Zo krijgen nieuwe klanten bij Albert Heijn bijvoorbeeld 10 euro korting op de Allerhande Box, terwijl deze voor bestaande klanten niet meer geldt. Het risico is dat je hiermee bestaande klanten voor het hoofd stoot. Hetzelfde geldt voor een kortingscode Marley Spoon. Hoe deze kortingsacties zich de komende maanden gaan ontwikkelen,  en welke supers zich nog meer online gaat manifesteren wordt een interessante kwestie.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *